Reizen

La Feria de Abril Sevilla

Een paar jaar geleden bezocht ik Sevilla tijdens La Feria de Abril. Dat was enorm leuk. Ten eerste omdat Sevilla een prachtige stad is die ik iedereen kan aanraden. Ten tweede omdat je tijdens La Feria de kans krijgt om kennis te maken met een echte Andalusische traditie (Sevilla ligt in Andalusië in het zuiden van Spanje).

collage sevilla


Alles staat in het teken van eten & drinken

Het leuke aan La Feria de Abril vond ik vooral dat iedereen, van jong tot oud, kleurrijke flamencokleding draagt en dat overal spontaan de Flamenco wordt gedanst. Op een groot feestterrein staan allemaal tenten die eigendom zijn van onder andere Spaanse families. Alles staat in het teken van eten, drinken en feestvieren. Het is heel leuk om te zien hoe de ‘Sevillanas’ hun tradities omarmen. Ik kan één ding verklappen: feesten, ze kunnen er wat van!

Lekkerste tapas

Het merendeel van de tenten is privé, maar er zijn ook publieke tenten waar je als toerist gewoon in mag. Lukt het niet om het speciale feestterrein te bezoeken, dan niet getreurd. De hele stad is in de ban van La Feria en ontkomen zul je er niet aan. Bovendien heeft Sevilla nog heel veel ander moois om te bekijken, zoals het Moorse Alhambra. En had ik al gezegd dat ik nergens in Spanje zulke lekkere tapas heb gegeten als daar.

La Feria de Abril is vindt elk jaar twee weken na de Semana Santa plaats in Sevilla. In 2017 is dat van twee tot zeven mei.

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Marlous juni 21, 2016 at 4:42 pm

    Wat hebben we daar genoten! En wat een mooie foto’s.

  • Leave a Reply