In de tussentijd

Project Pannenlap haken

Ik bedacht een nieuw project. Dat project zou Project Pannenlap gaan heten. Ik zou elke week een pannenlap haken. Ik zou heel veel nieuwe steken leren. Ik zou heel productief doen. Ik zou een enorme muts worden.

Ahh STOP.

‘ Of ik dan niets geleerd had het afgelopen jaar?’, vroeg het stemmetje in mijn hoofd. Dat verrekte stemmetje dat meestal verstandiger is dan ik.

Presteren zonder druk

Het afgelopen jaar keek ik 52 weken anders. Het was een fotocursus waarbij ik 52 weken lang elke week een ander onderwerp moest fotograferen. Ik hield het een half jaar trouw vol. Daarna kwam de klad erin. Ik vond het te koud buiten, of te warm. Ik was te moe of te druk met andere dingen. Of ik had geen discipline genoeg. Zonde.

Grenzen bijstellen

Vorige week lag ik op bed en luisterde naar de regen. Het stemmetje hield zijn smoel. ‘Weet je wat?’ Ik begin gewoon. Ik kan de pannenlap meteen in de ring gooien, maar ik kan ook doen wat ik leuk vind. Zonder elke week iets te MOETEN maken. En trouwens. Wat moet een mens met 52 pannenlappen?’

Beetje overdreven toch?

 

image

 

Ik ben begonnen. De eerste gehaakte pannelap is in de maak. De afgelopen week leerde ik mezelf de ‘corner to corner’ steek (c2c) Ik raakte daarbij erg in de knoop. Ik keek vijftig keer hetzelfde domme instructiefilmpje en snapte het nog steeds niet. Ik Zag ook vijftig keer dezelfde irritante reclame voor Pampers voorafgaand aan het filmpje. Daarom werk ik aan een tutorial die ook te begrijpen is voor iemand met NAH. Uiteindelijk is het me wel gelukt natuurlijk.

Vermoeidheid vormt een rode draad in mijn leven. Opgeven meestal niet. Het project blijft bestaan. Niet op wekelijkse basis.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook mooi

Nog geen reacties

Leave a Reply