Blijmakers, Film

Vijf feel good movies voor regenachtige zomerdagen

Het wil maar geen zomer worden. Daarom vijf van mijn favoriete feel good movies waarbij achter de wolken de zon schijnt. Ze laten je lachen en soms een beetje huilen. Nestel je op de bank met een schaal popcorn en vergeet even de regen. Laat je hieronder weten wat jouw aanvulling is op deze lijst?

image

La Famille Bélier

Paula heeft twee doofstomme ouders en een dove broer. Ze helpt haar familie waar ze kan met het runnen van hun boerderij. Als blijkt dat Paula beschikt over een buitengewoon zangtalent ontstaat er een loyaliteitsconflict. Moet ze haar ouders helpen? Of zich volledig storten op haar zangcarrière? Paula komt voor een zware beslissing te staan…

Intouchables

Ik denk dat iedereen deze ultieme feelgood film heeft gezien. Philippe een rijke miljonair met een volledige dwarslaesie krijgt een verzorger toegewezen uit de Parijse Banlieu. Hij is de enige die Phillipe niet behandelt als patiënt, maar als mens. Ondanks hun totaal verschillende achtergrond ontstaat er een bijzondere vriendschap.

Joy

Joy is een huisvrouw die van kinds af aan één grote wens heeft: uitvinder worden. Als Joy een zwabber/ wringer op de markt gaat brengen, lijkt haar droom uit te komen. Of zijn er kapers op de kust? Met een sterrencast waaronder: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper en Robert de Niro.

Chef

Carl Casper  is chefkok in een exclusief restaurant. Hij is niet blij met zijn baan. Als hij wordt ontslagen gooit Carl op advies van zijn ex-vrouw het roer om. Hij koopt een food truck en kookt vanaf dan met zijn hart. En wat je met liefde  doet, is vaak de beste basis voor succes. Vermakelijk en smakelijk. Een film die laat zien hoe belangrijk het is om je hart te volgen.

Silver Linings PlayBook

Een tragikomedie met wederom Bradley Cooper in de hoofdrol. Hij vertolkt de rol van Pat een man die alles verliest, zijn baan, zijn vrouw noem het allemaal maar op. Nadat hij een tijdje in een psychiatrische inrichting heeft gezeten,  moet hij noodgedwongen weer bij zijn ouders  wonen. Hij heeft dan  één belangrijk doel voor ogen: zijn vrouw terugwinnen. Of dat gaat lukken, verklap ik natuurlijk niet. Pat blijft in ieder geval positief. Of, zoals hij het zelf zegt: ‘This is what I believe to be true. You have to do everything you can. You have to work your hardest. And if you do, if you stay positive, then you have a shot at a silver lining.’

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook mooi

6 Comments

 • Reply Mirjam/Tekstkok juni 29, 2016 at 6:39 pm

  Sliding doors! Ik kan er weinig over zeggen zonder het plot te verraden maar heerlijk meeleven met een slechte en een goede relatie en lieve hoofdpersoon en aan het eind ben je ook nog weer helemaal verzoend met je eigen leven 🙂

 • Reply Willemien juni 29, 2016 at 7:16 pm

  Leuke blog, van je lijst heb ik alleen Intouchables gezien. La Famille Bélier staat op mijn ‘ooit nog te kijken’ lijstje. Daar komen door je blog wat films bij. Leuk!
  Ik vind Så som i himmelen (As in heaven), een Zweedse film uit 2004 een heerlijke film.

 • Reply Ragna juni 29, 2016 at 7:28 pm

  The Station Agent -over er wel of niet bijhoren en vriendschap; aandoenlijk en mooi.
  The Legend of 1900 – over tsja. Over een man aan boord van een schip.
  Ik kan je verder niet vertellen waar ze over gaan maar beide topfilms. Zoek ze even op op imdb.com

 • Reply Yos juni 29, 2016 at 10:16 pm

  Twee PRACHTIGE films de eerste 2. Wat een goed idee zo n blog, ga zeker volgen!

 • Reply Maureen juni 30, 2016 at 6:26 am

  Ik ben niet zo’n bioscoopbezoeker, veel te lang stil zitten 😉 Intouchables wel gezien. Volgens mij is er nu een soortgelijke film “me before you”
  https://youtu.be/sD210FuPVJ8

 • Reply Edgar juni 30, 2016 at 9:55 am

  Bienvenue chez les Ch’tis

  Dit gaat over een postdirecteur die z’n depressieve vrouw wil verblijden met een mooie overplaatsing naar een warm dorp. Dat loopt uiteindelijk helemaal fout en daardoor misschien ook wel weer goed. Soms hilarisch, soms weemoedig dan weer romantisch.

  Gewoon een keer kijken. Uiteraard met Franse kaas en wijn.

 • Leave a Reply